У Ющенка пояснили, як стабілізувати Тимошенко

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 12:13

Зміни до Конституції, внесені у 2004 році, розбалансували гілки влади.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента – представник президента у Верховній Раді Ігор Попов під час громадського обговорення президентського проекту Конституції на Волині.

"Зміни до Основного Закону, внесені в 2004 році, розбалансували гілки влади. Обов’язки нечітко розподілені, і це заважає злагоджено працювати", – наголосив він.

"Конституція прямо впливає на соціально-економічний розвиток держави, тому необхідно спільно зробити її такою, щоб працювала для країни, а не на користь окремих політичних сил", – додав Попов.

Представник президента зауважив, що проект Конституції Віктора Ющенка влітку отримав позитивну оцінку Венеціанської комісії.

"Є окремі зауваження від експертів, але в цілому він відповідає європейським правовим традиціям", - заявив Попов.

"Тому зараз ведеться постійна робота, триває обговорення, ми збираємо пропозиції, узагальнюємо їх, щоб у результаті мати вже народну Конституцію", – додав він.

Представник президента зауважив: "Щоб вирішити усі проблеми, необхідно провести реформу влади, а це можливо лише через внесення змін до Конституції".

"Насамперед буде лад у владних структурах, взаємодія на всіх рівнях. Окрім того, робота уряду також стабілізується", – підсумував Попов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування