ЦВК готується втратити один багнет

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 14:04

Центральна виборча комісія сподівається, що Верховна Рада наступного тижня розгляне питання про відставку члена ЦВК Анатолія Писаренка.

Про це в п'ятницю на прес-конференції заявив представник ЦВК Михаил Охендовський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я б хотів висловити надію на те, що Верховна Рада найближчого пленарного тижня зможе розглянути питання про дострокове припинення повноважень члена Центральної виборчої комісії Анатолія Аркадійовича Писаренка", - заявив член ЦВК.

Охендовський відзначив, що ще 2 березня 2009 року Писаренку виповнилося 65 років, а за українським законодавством, чиновник, що досяг цього віку, має піти у відставку з займаної посади.

При цьому він відзначив, що участь Писаренка в засіданнях ЦВК не буде ставити під сумнів результати виборів президента України.

"Але не можна не враховувати того, що певні політичні сили будуть намагатися використовувати цей аргумент для майбутнього оскарження усього виборчого процесу і, відповідно, результатів майбутніх виборів, посилаючись на те, що вони були проведені Центральною виборчою комісією, що діяла в незаконному складі", - заявив Охендовський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування