ЛИТВИН ПРО СЕБЕ: НЕ ЦАРСЬКА ЦЕ СПРАВА КОМЕНТУВАТИ ЯНУКОВИЧА

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 15:10

Володимир Литвин сумнівається, що Партія регіонів має намір практично реалізувати свою ініціативу по створенню нової більшості в парламенті.

"Не справа голови Верховної Ради коментувати наміри, заяви щодо чергових переформатувань парламенту. Не царська ця справа..., тим більше, що я не бачу, і не проглядається воля, потенціал, наміри перевести це в практичну площину", - сказав Литвин на прес-конференції в п'ятницю в Житомирі.

"Усі ці люди не здатні до радикальних дій. На руйнування - так, а на решту - ні", - підкреслив спікер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він знову заявив, що необхідно зберегти дієздатний парламент, що хоча б на мінімальному рівні міг би висловити свої застереження щодо організації і проведення президентської виборчої кампанії.

На думку Литвина, очевидним є і те, що однією з причин руйнування Верховної Ради є спроба усунути інститут, який міг би висловлювати якісь застереження.

Як повідомлялося, лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що його фракція на наступному пленарному тижні буде ініціювати питання про створення дієздатної більшості у Верховній Раді на період президентських виборів.

В даний час у Верховній Раді в коаліцію входять фракції БЮТ, НУ-НС і Блоку Литвина.

Усього у Верховній Раді 5 фракцій: найбільша - Партії регіонів(175 депутатів), далі БЮТ (156), блок "Наша Україна - Народна самооборона" (72), фракції Компартії (27) і Блоку Литвина (20).

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News