Литвин проїхався по Тимошенко і Януковичу

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 16:16

Бюджетний комітет ВР не збирається на свої засідання, що гальмує роботу над проектом бюджету на 2010 року і закону про соцстандарти.

Про це сказав глава Верховної Ради Володимир Литвин на прес-конференції в п'ятницю в ході робочої поїздки в Житомир.

"Бюджетний комітет, робочий стан якого залежить від двох фракцій - Партії регіонів і БЮТ, не може почати свої засідання", - сказав спікер.

У той же час, він підкреслив, що лунають заяви про необхідність прийняття закону про підвищення соціальних стандартів.

"А комітет до другого читання цей документ не готував", - сказав Литвин.

За його словами, якби представники Партії регіонів прийшли на засідання комітету, то разом із представниками міноритарних фракцій у комітеті був би зібраний кворум, і його робота почалася б.

"У іншому випадку залишиться тільки одне - розглядати його (законопроект про підвищення соціальних стандартів) у тому стані, у якому його проголосувала Верховна Рада в першому читанні", - сказав спікер.

При цьому Литвин підкреслив, що наполягає на тому, щоб парламент приступив до розгляду і підготовки проекту державного бюджету і прийняв його до проведення президентських виборів.

"Верховна Рада має підготувати бюджет, потрібний країні", - сказав він.

Крім того, спікер зазначив, що ознайомився з заявою одного з віце-прем'єрів про те, що гроші, виділені на проведення в Україні фіналу чемпіонату Євро-2012, уже не потрібні.

"Я аплодую цій заяві. Таким чином, ці гроші можна перевести на реалізацію закону про підвищення соціальних стандартів", - зазначив Литвин.

Законопроект про підвищення соціальних стандартів має пройти друге читання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування