Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Затуліна поплакалися на "радянську цензуру" України

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 18:19

Депутат Держдуми Костянтин Затулін не відмовиться "від гострих дискусій щодо російсько-української проблематики".

Як повідомляє його прес-служба, 15 жовтня посольство України в РФ "офіційно висловило своє обурення з приводу змісту програми "Справа принципу", яка вийшла в ефір 14 жовтня на телеканалі "ТВ Центр".

"Ведучий програми Затулін і її учасники звинувачуються в українофобії, у посяганні на суверенітет України, "вкидання у суспільну дискусію вкрай небезпечних тем", - наголошується у повідомленні.

"Ми вважаємо, що озвучені прес-секретарем посольства України Олегом Волошиним оцінки необ'єктивні і злочинні", - заявили в прес-службі Затуліна.

"Волошин спотворює суть суджень учасників програми, намагаючись уявити конструктивну критику на адресу конкретних планів нинішнього українського керівництва як зганьблення всієї України, що абсолютно неправильно", - йдеться у заяві.

Прес-служба підкреслила, що "справжня мета програми - розібратися у причинах того, що відбувається у російсько-українських відносинах і спробувати повернути їх в лоно дружби і співпраці".

"Хотілося б знати, чого очікувало українське посольство від обговорення, після того як президент Ющенко, беручи участь у заходах з нагоди 67-ї річниці утворення УПА, назвав героями ветеранів УПА, а прем'єр Тимошенко заборонила викладачам та учням загальноосвітніх шкіл розмовляти російською мовою", - йдеться у повідомленні.

"Ось вже декілька місяців українські ЗМІ морочать голову аудиторії повідомленнями, в яких мусується теза про зростання імперських амбіцій Росії та її прагненні захопити Україну", - вважають у прес-службі Затуліна.

"Після того як програма і її ведучий спробували пояснити, хто ж винен у тому, що дві країни...не живуть у мирі та злагоді, вони негайно удостоїлися рецензії українського посольства, витриманій у тонах часів радянської цензури", - наголошується у заяві.

"Очевидно, роботодавці українських дипломатів вважають, що, позбавивши ефіру противників героїзації Бандери і Шухевича в Україні, пора заткнути роти всім незадоволеним політикою Ющенка на російському телебаченні", - заявили у прес-службі.

У Затуліна вважають, що "нервові випади Українського посольства на адресу програми свідчать про те, що прихильники і співробітники Ющенка розуміють: з поточним 2-відсотковим рейтингом - за даними української соціології - їхньому патрону, а можливо, і декому з них, в найближчій перспективі доведеться шукати нову роботу".

"Колектив програми та її ведучий Затулін не мають наміру відмовлятися від гострих дискусій щодо російсько-української проблематики на догоду передвиборчим панічним настроям Віктора Ющенка та його команди", - йдеться у заяві.

Як відомо, Затулін є першим заступником голови комітету Держдуми у справах СНД.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування