Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" не збираються ні з ким домовлятися

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 22:17

Партія регіонів не збирається вести переговори про створення коаліції з жодною фракцією парламенту.

Про це заявив перший віце-спікер Олександр Лавринович (Партії регіонів) в ефірі каналу Інтер.

"Не може йти мова ні про яке переформатування. Ми не збираємось вести переговори ні з БЮТ, ні з будь-якою іншою фракцією у парламенті про створення коаліції", - сказав він.

"У даному випадку мова може йти про створення більшості не тільки на голосування по важливим законам", - зазначив регіонал.

"Ми хотіли б, принаймні на цей час, коли розхитана Україна, немає дієвої влади, щоб ми мали стабільно працюючий парламент і мали кількість людей, які можуть відповідально ухвалювати рішення", - заявив Лавринович.

Він наголосив, що регіонали будуть готові сформувати Кабмін, коли буде "конституційним способом чітко оформлена коаліція у парламенті".

За словами першого віце-спікера, "до президентських виборів це неможливо в принципі".

Лавринович пояснив, що "є величезна різниця між словом "коаліція" і словом "більшість".

"В одному випадку - це конституційний суб’єкт, який формує уряд і несе відповідальність за нього. В іншому випадку мова йде про об'єднання депутатів, які можуть голосувати за якісь напрями, які визначені", - заявив він.

У свою чергу присутній у студії БЮТівець Андрій Портнов заявив: "На цьому етапі, з політичних причин, не може йти мова про створення якоїсь іншої коаліції, крім виконання своїх коаліційних зобов’язань, які ми маємо з НУ-НС і Блоком Литвина".

Як відомо, раніше джерела у Партії регіонів повідомляли, що регіонали готові спробувати переформатувати більшість, виходячи з заяви спікера Володимира Литвина про готовність оголосити про створення нової коаліції, якщо буде 226 підписів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування