У "Нафтогазі" вірять в успіх задуманого

Субота, 17 жовтня 2009, 12:52

23 жовтня стане відомо, чи відбулася реструктуризація зовнішніх боргів "Нафтогазу України" та наскільки вона успішна.

Про це заявив голова правління "Нафтогазу" Олег Дубина в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", відповідаючи на таке запитання.

"Точна дата – 23 жовтня. Це дата випуску в обіг нових цінних паперів НАК "Нафтогаз України". Думаю, він пройде успішно. Є всі передумови та підстави бути в цьому переконаним", - сказав він.

"Ми дуже серйозно підійшли до питання формування пропозиції для кредиторів, тому наші надії обгрунтовані. Ми постаралися максимально врахувати інтереси кредиторів, можливості компанії та держави", - запевнив також Дубина.

На його думку, на вартість кредитів для "Нафтогазу" і для України в цілому реструктуризація боргів НАКу "в середньостроковій перспективі не вплине".

"Разом із іншими заходами щодо поліпшення фінансового стану компанії успішна реструктуризація заборгованості НАКу цього року поліпшить структуру боргу компанії. У середньостроковій перспективі це вплине на поліпшення кредитного рейтингу та можливість залучення фінансування", - сказав Дубина.

"Переконаний також, що цивілізоване розв’язання боргової проблеми НАКу сприятливо позначиться на українському ринку боргів", - додав він.

Дубина зазначив, що зараз "Нафтогаз" веде активні переговори з кредиторами щодо реструктуризації зовнішніх зобов’язань.

"Переговори було розпочато задовго до настання однієї з актуальних дат погашення заборгованості – 30 вересня 2009 року. У вересні ні для кого не було секретом, що "Нафтогаз" перебуває на завершальному етапі переговорів про відстрочку платежів за зовнішніми позиками", - сказав керівник "Нафтогазу".

"На сьогодні компанія здійснює в повному обсязі фінансово-господарську діяльність і водночас проводить роботу, пов’язану з реструктуризацією зовнішньої заборгованості. Це нормальний робочий процес", - запевнив він.

Коментуючи заяви про можливий дефолт "Нафтогазу", Дубина сказав: "Для мене найстрашнішим було дати згоду на реструктуризацію, чітко розуміючи, що таке дефолт і технічний дефолт "Нафтогазу".

"Це означало, що 8 днів (до першого голосування основних власників облігацій та основних кредиторів НАКу) ми перебуватимемо в стані технічного дефолту... Я ніколи не хотів приводити компанію ні до реструктуризації, ні до непродуманого реформування, ні до дефолту. А вже тим паче – до банкрутства", - сказав він.

"Нині ще й ТЕЦ узяли під контроль. Як бачите, нічого ми не "викидаємо", ні з чим необхідним не розстаємося, а навіть зовсім навпаки", - додав Дубина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...