СДПУ(о) підтримала Симоненка, він готує документи

Субота, 17 жовтня 2009, 16:06

СДПУ(о) підтримала рішення про створення Блоку лівих і лівоцентристських сил і висування лідера КПУ Петра Симоненка єдиним кандидатом у президенти.

Такі рішення були ухвалені на з'їзді Соціал-демократичної партії України (об'єднаної), що пройшов у Києві в суботу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За рішенням з'їзду, СДПУ(о) створює разом із Компартією, партією "Справедливість" і "Союзом лівих сил" виборчий "Блок лівих і лівоцентристських сил".

СДПУ(о) уповноважила свого голову Юрія Загороднього підписати угоду про створення виборчого блоку політичних партій.

З'їзд затвердив угоду про створення і принципи діяльності виборчого блоку лівих і лівоцентристських сил на період виборів президента 17 січня 2010 року, чергових (позачергових) виборів народних депутатів, органів місцевого самоврядування, міських, сільських, селищних голів, підписану 14 вересня 2009 року. За рішення проголосували 244 делегати, 5 утрималися.

Також з'їзд підтримав кандидатуру Симоненка і рекомендував міжпартійному з'їзду "Блоку лівих і лівоцентристських сил" висунути його єдиним кандидатом на посаду президента. За рішення проголосували 236 делегатів, 2 проти і 1 утримався.

Крім того, на з'їзді обрали 200 членів партії делегатами на міжпартійний з'їзд "Блоку лівих і лівоцентристських сил", що відбудеться 20 жовтня.

За словами голови СДПУ(о) Юрія Загороднього, це буде третій, завершальний етап формування Блоку, "і тоді вже Блок матиме повне право на своє юридичне й політичне існування".

Він зазначив, що взаємини керівників 4-х зазначених партій останні два роки "були спрямовані саме на це".

А Симоненко підкреслив, що йдеться про створення Блоку не тільки на вибори президента, але й на вибори в місцеві ради, а також у Верховну Раду, "тобто на весь період нашої боротьби за поновлення народовладдя в Україні".

Він зазначив, що зараз готуються документи для реєстрації його кандидатом у президенти у Центвиборчкомі.

У свою чергу, заступник лідера партії "Справедливість" Олександр Баранівський упевнений, що Блок лівих сил – "це реальна третя сила, яка змінить хід не тільки виборчої кампанії, але й у цілому напрямок розвитку України на майбутнє".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування