Ющенко: "Хочу розчистити землю від каст недоторканних"

Субота, 17 жовтня 2009, 19:39

Президент Віктор Ющенко заявляє, що хоче навести порядок у владі і "розчистити" Україну від "каст" недоторканних політиків.

Про це він заявив у Чигирині під час виступу в ході урочистостей з нагоди 360-річчя утворення Української козацької держави, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко наголосив, що бачить метою своєї політики розбудову сильної незалежної демократичної європейської Української держави.

"Я хочу для України правди і свободи. Я хочу навести порядок у владі. Я хочу розчистити нашу землю від каст недоторканних політиків, які прагнуть не служити Україні, а правити нею", - сказав він.

У цьому контексті президент нагадав про пропоновані ним зміни до Конституції. "Мої дії – у новому і чесному законі, який я представив Верховній Раді і всьому народу", - зазначив Ющенко.

"Верховна Рада не почула мене, бо сили, які там правлять, не хочуть цього", - сказав президент.

"Я звертаюся за підтримкою до кожного з вас, до всього українського народу. Ми маємо спільно стати на захист української державності як найвищої національної мети і цінності", - закликав Ющенко.

"Якщо ми будемо єдині, якщо будемо свідомі своєї відповідальності й мети, ми безумовно переможемо. Я вірю у велику і сильну Україну", - наголосив глава держави.

Вітаючи українців з 360-річчям утворення Української козацької держави, Ющенко відзначив символічність святкування цієї дати у давній гетьманській столиці – Чигирині.

"Тут, у Чигирині, поставала наша велика українська нація. Тут, на цій землі – наш військовий початок і наша національна енергія. Тут народжувалося військо Богдана, яке звільнило наш дух і проклало шлях до нашої державної незалежності", - сказав він.

У запорізьких степах, сказав Ющенко, творилася нова військова історія, суспільна й інтелектуальна еліта України, суттю якої були такі цінності як свобода, вірність бойовому братерству, патріотизм: "Це – принципи нашої Козацької держави... Для нашого народу вона – життєва ланка тисячолітнього процесу державотворення України".

У цьому контексті президент наголосив на важливості відродження історичної пам’яті та історичної справедливості.

У рамках поїздки Ющенко з родиною також ознайомився з відкритою у суботу першою чергою будівництва комплексу "Резиденція Богдана Хмельницького" Національного історико-культурного заповідника "Чигирин", та взяв участь у інших заходах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування