"Регіонал" погрожує Тимошенко тотальним страйком

Субота, 17 жовтня 2009, 21:02

Федерація профспілок України проведе всеукраїнський страйк аж до закликів до відставки уряду, якщо її вимоги не буде виконано.

Федерація вимагає від Кабінету міністрів ліквідувати заборгованість із зарплат і сісти з нею за стіл переговорів щодо опрацювання графіка погашення боргів з зарплати і підвищення мінімальної зарплати до рівня прожиткового мінімуму.

Про це йдеться в промові голови Федерації профспілок, депутата від Партії регіонів Василя Хари під час суботньої акції "Бідності – ні!", повідомляє УНІАН.

"Президент і уряд не хочуть підвищувати в 2010 році рівень заробітної плати, і хочуть "заморозити" усі соціальні гарантії", - заявляє він.

"В усіх країнах, у тій же сусідній Росії, на 30% збільшується зарплата бюджетникам, значно збільшується зарплата виробничникам та більшими стають пенсії", - каже Хара.

"Ми сьогодні користуємося прожитковим мінімумом, який розраховано за нормами 2000 року. У бік збільшення його необхідно було переглянути ще у 2005 році", - стверджує він.

Відтак, Федерація профспілок вимагає від Кабміну, щоб той "виконав українське законодавство, за яким мінімальна заробітна плата не може бути нижчою за прожитковий мінімум", зазначив "регіонал".

Також представник профспілок озвучив вимогу виконати заходи з ліквідації заборгованості із заробітної плати, яка на сьогодні становить понад 1,6 млрд. грн.

Як стверджує голова ФПУ, Кабмін відмовляється виконати вимоги профспілок. За його словами, у бюджетній сфері знову запроваджуються посадові оклади за всіма тарифними розрядами єдиної тарифної сітки, виходячи із розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника І тарифного розряду, меншого за розмір мінімальної зарплати.

У суботу на Майдані Незалежності у Києві профспілки провели акцію "Бідності – ні!", організовану Федерацією профспілок України.

Після мітингу учасники акції пройшли до стін Кабміну, де вручили резолюцію всеукраїнської акції протесту профспілок керівництву уряду і секретаріату президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:26
Рада підтримала законопроєкт, який пропонує не розділяти хлопців і дівчат на предметі "Захист України"
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Раду з підтримки кінематографії при Держкіно остаточно визнали нелегітимною
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
16:28
Фонд держмайна продав майновий комплекс ДП "Інжексбуд" за 27,5 мільйона
16:28
ВІДЕОШІ та кадри українських бомбардувань. Польський режисер випустить фільм про Путіна
Усі новини...