Ющенко знає головну проблему України

Неділя, 18 жовтня 2009, 12:56

Президент Віктор Ющенко відкрив термінал з відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт СП "Нібулон".

На відкритті у селі Вітове Чигиринського району Черкаської області президент заявив, що останні три роки країна має врожаї зернових на рівні 47-50 млн. тонн.

"Половина українського врожаю зернових – це експортний потенціал України. І головна проблема країни – транспортування зерна від складу в селі до порту", - зазначив він.

За його словами, "Україна займає в світі п’яте місце по експорту зернових культур, четверте – по експорту кукурудзи і перше – по експорту ячменю". "Зараз Україна має третину від потреб елеваторного господарства", - зазначив Ющенко.

Він заявив, що новий термінал з відвантаження зернових культур на 60 тис. тонн на 10% здешевить доставку черкаського зерна до споживача.

За словами президента, найбільше стримує український експорт проблема з поставкою зернових культур. При цьому він додав, що відбувається відродження Дніпра як транспортної артерії України.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування