Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко продовжує колекціонувати благословення

Неділя, 18 жовтня 2009, 17:19

Патріарх Єрусалимський Теофіл ІІІ нагородив прем’єра Юлію Тимошенко Орденом Святогробського Братства.

Як зазначає прес-служба Кабміна, цей орден є найвищою нагородою Єрусалимської православної церкви.

У повідомленні зазначається, що Тимошенко перебуває в Єрусалимі з приватним візитом і відвідує святі місця.

"По прильоту до Ізраїлю в суботу вона відвідала Стіну плачу, де помолилася за щасливе майбутнє України та українського народу", - наголосили у Кабміні.

У неділю прем’єр мала зустріч з Теофілом ІІІ, який на її прохання благословив Україну та український народ на щастя і процвітання.

Патріарх Єрусалимський заявив, що уважно стежить за подіями в Україні.

"Ми знаємо вашу позитивну роль у політичній та церковній сферах, відзначаємо ваші заслуги в єднанні церков та визначну роль у боротьбі з антисемітизмом", – підкреслив Теофіл ІІІ, вручаючи Тимошенко орден та відповідний сертифікат.

У Кабміні заявили, що "ця нагорода вручається главам церков та главам держав за видатні заслуги перед православною церквою".

"Тимошенко подякувала патріарху за високу нагороду і заявила, що це надзвичайно висока відзнака для України та віруючого українського народу, який бажає миру та спокою", - йдеться у повідомленні.

"Вона повідомила патріарху, що перед випробуванням президентськими виборами вирішила відвідати святі місця та помолитися за те, щоб Господь дав Україні та українському народові спокій, об’єднання церков, щоб Україна почувала себе єдиною нацією", - зазначили в уряді.

Як повідомила прес-служба, "Теофіл ІІІ люб’язно прийняв запрошення Тимошенко відвідати Україну найближчим часом. Прем’єр зазначила, що це буде історичною подією для України".

Окрім того, згідно з інформацією прес-служби, під час перебування в Ізраїлі Тимошенко відвідала Храм Гробу Господнього, Гетсиманський Сад, могилу Діви Марії та оглянула місце біля річки Йордан, де відбувалося хрещення Ісуса Христа.

Як відомо, 16 жовтня прем’єр відвідала Ватикан, де отримала благословення Папи Римського Бенедикта XVI.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...