Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ хоче зрівняти депутатів з постраждалими дітьми

Понеділок, 19 жовтня 2009, 11:41

Фракція БЮТ наполягає на розгляді першим питанням у вівторок змін до Конституції про скасування депутатської недоторканності.

Про це на погоджувальній раді заявив член фракції БЮТ Андрій Кожем’якін.

За його словами, враховуючи резонанс від скандалу про розбещення дітей, "необхідно поставити депутатів на одну ступінь з цими нещасними дітьми та їхньою матір'ю".

Тому БЮТ пропонує поставити першим питанням законопроект, свого часу внесений за спільним авторством лідера фракції БЮТ Івана Кириленка та члена фракції "НУ-НС" В'ячеслава Кириленка.

Крім того, за словами Кожем'якіна, після зняття недоторканності відповідальність також нестимуть всі депутати, які безпідставно звинувачували опонентів у причетності до скандалу.

"Якщо ті депутати, які казали про це, маючи депутатський захист, думають, що вони відсидяться за недоторканністю – то вони помиляються", - заявив депутат.

"Ми знімаємо недоторканність і якщо це (звинувачення) не буде доведено фактами і слідством – вони всі підуть по статті Кримінального кодексу", - додав він.

Також Кожем'якін повідомив, що БЮТ зареєстрував постанову про створення тимчасової слідчої комісії для розслідування обставин скандалу, яку фракція наполягає "голосувати другим питанням".

"І третє: для того, щоб не збуджувати емоційні питання сьогодні у Верховній Раді, ми відкликаємо всі кадрові пропозиції і всі кадрові питання", - заявив він.

Раніше віце-спікер, член фракції БЮТ Микола Томенко заявляв про намір БЮТ розглянути в парламенті закон про скасування недоторканності депутатів, суддів та президента.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування