"Справу Артека" злили в інтернет після розмови Омельченка з Медведьком?

Понеділок, 19 жовтня 2009, 11:50

Інформація про справу щодо насилля над дітьми була розголошена депутатом-регіоналом після розмови Григорія Омельченка з генпрокурором.

На цю обставину звернув увагу сам Омельченко в ефірі ТВі, повідомляє прес-служба каналу.

"Я не оприлюднював (справу)... Я цією справою займався з травня місяця і оберігав всю інформацію як зіницю ока, тому що мати билася як риба об лід, а правоохоронці все глушили", - заявив Омельченко.

Він додав, що 13 жовтня мав розмову з цього приводу з генпрокурором Олександром Медведьком.

"Розмова була і на понижених, і на підвищених тонах. Я Олександру Івановичу сказав, якщо буде спроба зам’яти справу, я обнародую матеріали на засіданні профільного комітету ПАРЄ у листопаді, а перед цим – у Верховній Раді. Це була та межа", - підкреслив Омельченко.

Як стверджує депутат, він ще не встиг дійти від Генпрокуратури до своєї роботи (на вул. Садовій -3а), куди "хвилин 25 йти", як отримав інформацію телефоном, що його депутатське звернення до президента, генпрокурора та міністра внутрішніх справ вивішено на одному із інтернет-сайтів.

Омельченко не зміг відповісти на запитання, чому дані про цю справу оприлюднив Колесниченко: "Я не знаю... До 13 жовтня, коли я вийшов від генпрокурора, про це ніхто ні сном ні духом не знав".

Г.Омельченко зауважив, що 21 серпня діти офіційно впізнали працівників "Артеку" та одного з депутатів.

Депутат звернув увагу на той факт, що з моменту, коли діти впізнали ґвалтівників, справу забрали з Криму до МВС, а керівником кримської міліції саме після цього призначили Геннадія Москаля. І з того часу не проводилися ні обшуки, ні допити, стверджує Омельченко.

Також, за його словами, слідчий не заносив до протоколу важливі свідчення батька дітей, який проходить по справі і який вказував прізвища тих, кого він приводив.

"Я звинувачую офіційно керівництво МВС, яке злочинно віднеслося до перевірки заяви матері, двічі незаконно відмовляло у порушенні кримінальної справи", - сказав Омельченко.

В ефірі депутат показав диск, і зауважив, що на ньому записані свідчення дітей, однак підкреслив, що ці дані не можна показувати по телебаченню, але вони є в матеріалах справи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування