Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: війни з Росією не буде

Понеділок, 19 жовтня 2009, 14:28

Президент Віктор Ющенко заявляє, що війни між Україною і Росією не буде.

"Війни з Росією не буде", - заявив він в інтерв’ю бельгійській газеті "De Standaard".

"Проблема стосується не відносин України з Росією. Чи є відносини Росії та України краще, ніж Росії та Естонії? Чи немає у Литви та Польщі проблем із Росією? Чи можна назвати нормальними відносини Росії з Грузією? Мені продовжувати? Мова не йде про стосунки між особистостями", - зазначив він.

"Кожна країна, яка розвиває свою політику на демократичних засадах та має кордон із Росією, буде мати складнощі з Москвою", - упевнений Ющенко.

"Чи є поганими Президенти всіх цих країн? Чи це тому, що вони хочуть, щоби політика їхніх країн була заснована на європейських цінностях?" – спитав президент.

Ющенко також вважає, що помилково у конфлікті між Грузією та Росією минулого року розглядати лише двосторонній конфлікт.

"Це був конфлікт між різними системами цінностей. Ми повинні бути досить сміливими, щоби розвивати і захищати демократичні цінності. В іншому випадку ми маємо проковтнути все спокійно і спостерігати, як основний принцип територіального суверенітету з року в рік втрачає своє значення", - вважає Ющенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування