Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада не дійде до недоторканності через блокування?

Понеділок, 19 жовтня 2009, 15:52

У вівторок парламент в першу чергу розглядатиме п’ять соціальних законопроектів.

Про це заявив на прес-конференції перший віце-спікер Олександр Лавринович, повідомляє УНІАН.

За його словами, Верховна Рада розгляне законопроект про підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, а також ще чотири законопроекти "соціальної спрямованості".

Віце-спікер також зазначив, що на даний час стосовно цих законопроектів немає рішень комітетів.

При цьому Лавринович нагадав, що рішення комітетів є рекомендаційними, і тому немає жодної перепони у разі їх відсутності розглядати законопроект на пленарному засідання.

Лавринович також повідомив, що після соціальних законопроектів парламент розгляне питання щодо призначення чергових виборів депутатів місцевих рад.

Потім депутати мають намір заслухати інформацію генпрокурора і міністра внутрішніх справ стосовно справи про насильство над дітьми, додав віце-спікер.

Він також повідомив, що Верховна Рада у вівторок має визначитися щодо перенесення на інший день обговорення зауважень президента до Бюджетного кодексу.

Лавринович зазначив, що на сьогодні у парламенті немає голосів для ухвалення рішення з даного питання.

Говорячи про розгляд законопроектів щодо позбавлення високопосадовців недоторканності, він припустив, що парламент розгляне ці зміни до Конституції "завтра або післязавтра".

За його словами, деякі ЗМІ потрактували рішення погоджувальної ради як таке, яким передбачається першим питанням порядку денного розглянути зміни до Конституції щодо скасування недоторканності.

Він ще раз заперечив це, оскільки першими депутати розглянуть соціальні законопроекти.

Лавринович не виключив, що робота парламенту у вівторок може блокуватися, зауваживши, що це вже "звична ситуація у Верховній Раді".

"Ми зможемо побачити ініціативи депутатів з тим, щоб уповільнити роботу парламенту України", - припустив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування