Порошенко відвіз Лукашенку запрошення Ющенка

Понеділок, 19 жовтня 2009, 21:37

Президент Білорусі Олександр Лукашенко найближчим часом відвідає Україну.

Запрошення президента Віктора Ющенка відвідати Україну з офіційним візитом передав міністр закордонних справ Петро Порошенко, який здійснив робочий візит до Білорусі, повідомляє прес-служба МЗС.

У відомстві наголосили, що запрошення Ющенка "було з вдячністю прийняте".

Крім того, у рамках візиту відбулися переговори Порошенка з Лукашенком, в.о. прем’єр-міністра Білорусі Володимиром Семашком, міністром закордонних справ Білорусі Сергієм Мартиновим.

"Був обговорений весь спектр двосторонніх відносин, загальною темою зустрічей стало обопільне прагнення щодо нарощення ефективної співпраці на усіх напрямах українсько-білоруського співробітництва", - йдеться у повідомленні.

"В рамках зустрічі були обговорені можливі шляхи активізації переговорного процесу щодо поетапного вирішення питання завершення договірно-правового оформлення українсько-білоруського державного кордону", - наголосили у МЗС.

Також на зустрічі з в.о. прем’єра Білорусі йшлося, зокрема, про підготовку 17-го засідання Міжурядової українсько-білоруської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва та активізацію діалогу на міжурядовому рівні.

У ході переговорів глав українського та білоруського зовнішньополітичних відомств сторони предметно обговорили питання офіційного візиту Лукашенка до України та можливість підписання у ході візиту низки двосторонніх українсько-білоруських документів.

Детально зупинилися на взаємодії України та Білорусі у рамках ініціативи ЄС "Східне партнерство", торкнулися міжнародної проблематики, повідомили у міністерстві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування