Кармазін просить Медведька допитати Березовського

Вівторок, 20 жовтня 2009, 08:25

Депутат "НУ-НС" Юрій Кармазін просить правоохоронні органи з’ясувати участь Бориса Березовського в роздмухуванні скандалу з розбещенням дітей.

"Я звертаюся до генерального прокурора, керівників правоохоронних органів, щоб вони поставили питання про допит пана Б. на предмет участі в цій справі... що сьогодні робить в Україні його фонд і чим він займається", - сказав він на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

Кармазін також вважає, що правоохоронці мають допитати одного зі співробітників його Фонду громадянських свобод, від якого, за словами депутата, виходили погрози на адресу українського правозахисника Едуарда Багірова (який захищає інтереси батька ґвалтованих дітей).

При цьому Кармазін наголосив, що вимагатиме від вітчизняних правоохоронців докласти всіх зусиль, щоб вони мінімізували вплив різних іноземних фондів чи організацій, особливо під час виборів.

"Це має переслідуватися нашими правоохоронними органами, і для цього є абсолютно всі можливості", - сказав депутат, який є першим заступником голови парламентського комітету з питань правосуддя.

За інформацією "Української правди", представництво Міжнародного фонду цивільних свобод, яке належить Березовському, в Україні очолює Артем Дегтярьов. Він - близький друг Олени П., яка ініціювала справу про згвалтування дітей уже колишнім чоловіком Дмитром П.

Це подружжя тривалий час конфліктувало через розподіл власності.

Керівник організації "Правова допомога журналістам і представникам ЗМІ" Едуард Багіров повідомив, що в квітні цього року Дмитро П. звернувся до нього по правову допомогу. Тоді Дегтярьов почав погрожувати Дмитру П. і його юристам, щоб вони закрили справу.

"У розмовах Дегтярьов також згадував про зв’язки з якимось російським олігархом, який живе в Лондоні, і обіцяв за його допомоги дискредитувати нашу організацію", - розповідає Багіров.

Російський бізнесмен Борис Березовський зараз проживає в Англії. Фонд громадянських свобод належить йому.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News