Березовський: Тимошенко з ФСБ намагається прив'язати мене до скандалу

Вівторок, 20 жовтня 2009, 09:36

Російський олігарх Борис Березовський підозрює, що його намагаються прив'язати до скандалу навколо розбещення дітей в Україні люди з ФСБ і Юлія Тимошенко.

Про це він заявив газеті "Сегодня", коментуючи припущення, що Березовський причетний до роздмухування цього скандалу напередодні виборів.

"Мені важко це коментувати. Але те, що я читав в українській пресі... У мене складається враження, що люди, які намагаються мене прив'язати до скандалу, пов'язані з ФСБ, бо це типовий гебістський прийом у всіх гріхах звинувачувати мене", - сказав він.

"Це стандартний прийом, відпрацьований за ті 9 років, протягом яких я не живу в Росії. Тому це наводить мене на думку, що ці люди працюють спільно з ФСБ", - заявив Березовський.

"Мені, до речі, раніше багато хто неодноразово говорив, що деякі українські політики працюють спільно з ФСБ. І їхня поведінка під час скандалу є підтвердженням такому припущенню", - додав бізнесмен, який живе в Англії.

При цьому він підтвердив, що знайомий із нинішнім цивільним чоловіком матері розбещених дітей Артемом Дегтярьовим, який, за інформацією "УП", очолює українське відділення "Міжнародного фонду громадянських свобод" Березовського.

"Звісно, я його знаю. Він дійсно очолює відділення в Україні названого вами фонду", - сказав бізнесмен, і підтвердив, що чув раніше про Полюховичів:

"Наскільки я пам'ятаю, Артем десь місяці чотири тому говорив про проблему з його (обвинувачуваного Дмитра Полюховича) прийомними дітьми, але не вдавався в подробиці. Я тоді не надав цьому значення. Про це я зараз шкодую. Але в той момент я не дуже розумів, що діється. Я не вникнув у цю історію, а сьогодні дізнаюся про неї з преси".

При цьому на запитання, чи підтримує він відносини з прем'єром Юлією Тимошенко, російський олігарх, який живе в Англії, відповів: "Я з нею ні прямо, ні через посередників давно не спілкувався".

"Свого часу я підтримував їхній союз із Віктором Ющенком під час "помаранчевої революції". Я був категорично проти їхнього розриву і розумів, хто це робить і кому це вигідно. Вигідно це тим силам, яким невигідна незалежна Україна. І, на жаль, з мого погляду, Юлія Володимирівна загралася", - сказав Березовський.

"І таким прикладом загравання з тими, хто тягне Україну назад, була спроба створення коаліції разом із Партією Регіонів. І я тоді абсолютно відкрито сформулював своє негативне ставлення до цієї історії. З мого погляду, Тимошенко більше піклується про те, як отримати владу, ніж про інтереси народу України", - зазначив він.

"Сьогоднішня історія навколо зґвалтування дітей тільки підтверджує моє припущення, що саме так влаштована Юлія Володимирівна. Замість того, щоб рішуче відмежуватися від депутатів її фракції, яких звинувачують, принаймні, до з'ясування всіх обставин, вона заграє з тими, хто пов'язаний із ФСБ, і намагається прив'язати мене до скандалу", - заявив Березовський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...