Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Березовський: "Сліди отруєння Ющенка ведуть до Путіна"

Вівторок, 20 жовтня 2009, 10:00

Російський олігарх Борис Березовський стверджує, що у справі отруєння Віктора Ющенка "сліди ведуть до Кремля", але справа гальмується.

"Абсолютно очевидно – і тому є маса фактів, що сліди злочину ведуть до Кремля до товариша Путіна", - заявив Березовський в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"А Ющенко не в змозі довести цю історію до кінця. Йому говорять, що він ледь не сам себе отруїв або Березовський, а він, маючи масу фактів...", - зазначив олігарх.

"Я і сам давав свідчення українській прокуратурі і з їхніх запитань зрозумів, що вони далеко просунулися в розслідуванні", - сказав Березовський.

"Мені здається, що ця справа штучно гальмується нагорі. Може, у Ющенка є якісь зобов'язання перед людьми, які тримають його на короткому повідку?", - підозрює опальний російський бізнесмен, який живе в Англії.

За словами Березовського, якщо Ющенко "себе не може захистити в цій історії (отруєння), то як же він може захистити інших".

На думку опального олігарха, у нинішнього українського президента недостатньо волі, щоб вирішувати подібні справи – і це ж визначає перспективу справи про розбещення дітей, у причетності до якого підозрюють українських депутатів.

"Оскільки Україна ще неправова держава, то усе залежить від політичної волі, у тому числі і від політичної волі президента Ющенка. На жаль, те, що він показує протягом свого президентства, демонструє, що такої волі в нього недостатньо", - заявив Березовський.

"Тут історія і з Гонгадзе, коли колишній генерал Пукач назвав імена і Кучми, і Литвина (я не хочу їх обвинувачувати), але розслідування так і не проведене до кінця", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування