Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міттал поведе Коломойського в Європейський суд

Вівторок, 20 жовтня 2009, 10:50

Індійський мільярдер Лакшмі Міттал має намір подати позов у Європейський суд з прав людини через конфлікт із групою Приват.

Про це пише газета "Дело".

Видання нагадує, що "Приват" через підконтрольний йому Запорізький завод феросплавів засипав підприємство мільярдера Лакшмі Міттала позовами. Загальна сума претензій по них досягла майже 400 млн. грн. При цьому всі українські суди аж до Вищого господарського стали на сторону позивача. Зараз справа передана у Верховний Суд.

Як стало відомо виданню, вже в найближчому майбутньому юристи Міттала звернуться в міжнародні судові органи.

"У випадку якщо Верховний Суд України не задовольнить нашу касаційну скаргу, ми розглядаємо можливість подати позов у Європейський суд з прав людини", — заявила партнер юридичної фірми Baker&McKenzie Світлана Романова, що представляє сторону
"Арселорміттал Кривій Ріг".

У такому випадку, на думку експертів, відповідачем у справі буде виступати держава Україна за те, що не змогла забезпечити право на справедливий суд.

Причиною конфлікту стали 4 договори з постачання феросплавів, укладені між ЗЗФ і "Арселорміттал Кривій Ріг" у 2007 році. Умови договорів були однакові, розрізнялися лише види феросплавів. Так, "Арселорміттал Кривій Ріг" зобов'язався покривати 100% своїх потреб у феросплавах, необхідних комбінатові для виплавки сталі, тільки за рахунок продукції запорізького заводу.

Ціна визначалася щокварталу і формувалася за показниками попереднього кварталу. При цьому криворізьке підприємство зберегло за собою право щокварталу переглядати умови договорів. Постачання феросплавів здійснювалося після 100%-ної передоплати.

Договори були укладені до кінця І кварталу 2008 року, а пізніше продовжені до кінця 2008-го. Але в IV кварталі 2008 року через низький рівень виплавки сталі феросплавів у запорізького підприємства "АрселорМіттал Кривій Ріг" не закуповував.

За невиконання договірних зобов'язань представники запорізького заводу висунули комбінатові рекордні для галузі претензії — 380 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування