Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДЕПУТАТИ ТРОШКИ ПОСКУБЛИ СВОЮ НЕДОТОРКАННІСТЬ І ЮЩЕНКА

Вівторок, 20 жовтня 2009, 13:10

Верховна Рада ухвалила в першому читанні закон про зміни до Конституції про скасування недоторканності депутатів та президента.

За проголосувало 390 депутатів. Зокрема 171 депутат ПР, 150 – БЮТ, 19 – НУНС, 27 – комуністів, 19 – блоку Литвина, 4 – позафракційних.

Відповідно до проекту народний депутат України не може бути без згоди Верховної Ради України "затриманий чи заарештований до набуття чинності обвинувальним вироком суду щодо нього.

Раніше ця норма звучала так: Народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані.

При цьому депутати вилучили з закону останню частину речення "Народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп".

Якщо раніше президент міг бути притягнутий до відповідальності лише шляхом процедури імпічменту, то новою редакцією пропонується наступна норма: "Президент України не може бути без згоди Верховної Ради України затриманий чи заарештований до набуття чинності обвинувальним вироком суду щодо нього".

При цьому повноваження президента припиняються достроково у разі набуття чинності обвинувальним вироком суду щодо нього.

Проект закону буде направлено до КС.

Водночас депутати не підтримали проект вячеслава Кириленка, який зберігав недоторканність президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...