Єхануров: "Я вибачаюся, що я проголосував за Тимошенко"

Вівторок, 20 жовтня 2009, 13:12

Юрій Єхануров хоче оскаржити в суді своє звільнення з посади міністра оборони не заради поновлення на посаді, а заради відновлення іміджу Збройних Сил.

Про це перший заступник голови секретаріату президента заявив в ефірі Радіо "Свобода", відповідаючи на запитання, чому він знову хоче стати міністром оборони.

"Питання не стільки в бажанні або чого. Коли людину облили брудом, оббрехали, то я повинен був захищати свою честь. Суд першої інстанції виніс своє рішення і сказав, що це було політичне звільнення", - сказав Єхануров.

"Але ж тоді Тимошенко оббрехала не тільки мене, вона оббрехала ЗСУ. Вона говорила про отруєння, вона розповідала різні казки. Це все доказано, що цього не було, що все це брехня. І тому мені треба це, як кажуть, довести до логічного завершення", - пояснює він.

На зауваження, що про порушення й корупцію в діяльності Міноборони говорила не тільки прем’єр, а й голова парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони, Єхануров сказав: "Я думаю, там трошки інша тема. У того товариша, коли не він на господарстві, то все погано. Я не хотів би коментувати".

На уточнююче запитання, чи все ж таки він прагне повернути міністерську посаду через суд суто номінально, "аби повернути", чи таки хотів би працювати міністром, він сказав:

"Справа в тому, що ми добре розуміємо, що вибори президента. Оскільки президент – Верховний Головнокомандувач ЗСУ, він саме подає кандидатуру міністра оборони до парламенту, то, звичайно, після виборів має бути зміна міністра оборони. І небагато часу".

"Зараз дуже важкі часи в ЗСУ. Серце болить від того, що там відбувається. Потрібні досвідчені люди, які змогли б зараз якось довести цю ситуацію", - додав Єхануров.

Він зазначив, що президент Віктор Ющенко "вичерпно" пояснив під час навчань у Криму, чому не подає до парламенту кандидатуру міністра оборони.

"Він сказав, що він дає можливість мені виправитися перед громадськістю. В принципі я це вже зробив. І в нас була така відверта, пряма розмова з президентом. І він дав мені ще час для роботи. Суди працюють так, як і належить…", - зазначив Єхануров.

Екс-міністр оборони зазначив, що зараз у армії "обстановка моральна ще погана".

"Були великі заявки, наприклад, про контрактну армію, були обіцянки, що, наприклад, у сфері зв’язку буде вкладено 2 мільярди гривень разово, потім по мільярду щороку, щоби перейти на цифру. Але, на жаль, всі ці обіцянки не були виконані, тому армійський бюджет складний. Звичайно, прикро", - пояснив він.

Однак своєї вини в цьому Єхануров не бачить.

"Я бачу свою вину в тому, що я проголосував за Тимошенко. Саме завдяки тому вона стала прем’єр-міністром. Це була моя помилка. І я вибачаюся перед українським народом", - заявив Єхануров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...