"Регіони" сподіваються стати "доторканними" наприкінці зими

Вівторок, 20 жовтня 2009, 13:28

У фракції Партії регіонів прогнозують, що закон про скасування недоторканності депутатів, суддів та президента буде остаточно ухвалено у лютому 2010 року.

Про це заявив регіонал Олександр Єфремов, відповідаючи на закиди журналістів про те, що парламент затягує ухвалення цього питання ще мінімум на півроку.

"Ми відклали не на півроку, ми відклали прийняття цього закону до лютого наступного року", - пояснив депутат.

За його словами, зараз закон спрямовано до КС і якщо суд до кінця року винесе позитивне рішення, то вже на наступній сесії документ може бути проголосований в першому читанні та в цілому (226 та 300 голосів відповідно).

На запитання, чи не станеться так, що ця тема знову буде зведена нанівець після виборів президента, Єфремов відповів: "Я не можу це відкидати, у нас немає нічого неможливого і не ми підіймали сьогодні це питання".

"На думку нашої фракції, на будь-якого депутата можна зробити подання (щодо зняття недоторканності) в разі, якщо він скоїв правопорушення і його провина доведена. І дійсно не було випадку, щоб депутати відмовлялися (зняти недоторканність)", - зауважив він.

"Питання сьогодні полягало в тому, що нашим колегам з БЮТ потрібно було якимось чином уникнути скандалу, пов’язаного з насиллям над дітьми", - зауважив Єфремов.

У відповідь на репліку про те, що причетність депутатів фракції БЮТ до скандалу не доведена слідством у той час як "регіонали" продовжують їх у цьому звинувачувати, Єфремов сказав, що депутати його фракції користуються лише офіційними документами, які вони отримали.

"Якщо ви помітили, то я вчора на погоджувальній раді дуже коректно поставив це питання: я не назвав жодного прізвища і нікого не звинуватив", - зауважив депутат.

"А якщо до когось з депутатів надходять матеріали, які є в мене, то він має право оперувати цими матеріалами. Інша справа, що я вважаю, що до рішення суду я не маю права цього робити, але це вже моральний бік питання", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування