Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З України екстрадовано "чорного трансплантолога"

Вівторок, 20 жовтня 2009, 14:49

З України до Ізраїлю екстрадовано хірурга Міхаеля Зіса, якого ізраїльська сторона звинувачує в незаконній трансплантації органів.

"Учора вночі відбулася екстрадиція цієї особи, яким, до речі, "цікавилися" ще й правоохоронці Молдови", - повідомляє департамент зв’язків з громадськістю МВС.

Уродженця України, громадянина Ізраїлю Зіса було затримано ще в жовтні 2007 року в Донецьку.

Його розшукували правоохоронні органи Молдови за обвинуваченням у торгівлі людьми, вербуванні та перевезенні осіб з метою вилучення органів для трансплантації, здійсненні цього шляхом введення потерпілих в оману.

Водночас Генпрокуратура отримала запит правоохоронних органів Ізраїлю щодо видачі Зіса до Ізраїлю.

Там його розшукують для притягнення до кримінальної відповідальності за торгівлю людьми з метою вилучення органів, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, вимагання, шахрайство за обтяжуючих обставин, використання підроблених документів.

Незважаючи на цей запит, фактичну передачу Зіса було відстрочено, оскільки він притягувався до кримінальної відповідальності в Україні.

Так, Головним управлінням МВС у Донецької області було порушено кримінальну справу за статтею про торгівлю людьми. Постановою райсуду Донецька від серпня 2009 року провадження у кримінальній справі стосовно Зіса було закрито у зв'язку з амністією.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування