Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко нагадав, що депутати могли стати "доторканними" вже сьогодні

Вівторок, 20 жовтня 2009, 16:29

Депутати свідомо затягують питання скасування депутатської недоторканності, заявляє президент Віктор Ющенко.

Про це заявила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова на брифінгу.

Рішення депутатів про направлення до КС законопроекту про скасування недоторканності депутатів, суддів та президента "можна було би лише вітати", зауважила вона і додала:

"Якби поєднання цих питань в одному документі не означало насправді відмову від скасування недоторканності народних депутатів уже сьогодні".

Ванникова нагадала, що "у Верховній Раді знаходиться законопроект про скасування такої недоторканності, раніше підтриманий простою більшістю голосів". "Щодо нього вже існує позитивний висновок КС", - додала вона.

"Усе, що мали би зробити народні депутати – це підтримати його двома третинами голосів. Тоді вже сьогодні можна було б говорити, що Верховна Рада зробила змістовний крок до розбудови держави, в якій закон справді – один для всіх", - заявила Ванникова.

Вона наголосила, що питання скасування недоторканності президента та суддів "лише штучно прив’язані до недоторканності депутатів, і їх можна було би вирішити в рамках окремого закону, проголосувати цей закон сьогодні в першому читанні і направити до КС".

"Однак народні депутати вирішили відкласти позбавлення себе недоторканності фактично на невизначений термін", - зауважила прес-секретар президента.

Ванникова послалася на дані соціологічних досліджень, які свідчать, що понад 80% громадян підтримують скасування депутатської недоторканності.

"Отже, вважає президент, сьогодні депутати знехтували можливістю виконати свої зобов’язання перед суспільством", - констатувала прес-секретар глави держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...