Данія дозволила російську обхідну трубу

Вівторок, 20 жовтня 2009, 21:20

Данське енергетичне дозволило компанії Nord Stream AG будівництво газопроводу на данській ділянці маршруту.

Про це повідомили у компанії Nord Stream AG.

"Отримання данського дозволу - важлива віха в реалізації проекту "Nord Stream", - заявив керуючий директор компанії Nord Stream AG Матіас Варніг.

"Це стало результатом широких екологічних досліджень і планування маршруту газопроводу, а також активної співпраці з державними органами, багаторічних консультацій із різними зацікавленими сторонами й експертами", - сказав він.

"Ми задоволені отриманням даного дозволу. Проект реалізується суворо відповідно до графіку. Ми дотримуємося всіх необхідних вимог кожної з країн і активно співробітничаємо з усіма компетентними державними органами", - зазначив Варніг

За його словами, Nord Stream є найбільш опрацьованим з усіх проектів будівництва газопроводів, необхідних для забезпечення енергетичної безпеки Європи й досягнення мети програми по боротьбі зі зміною клімату.

Повідомляється, що державні органи Данії володіють значним досвідом оцінки великих морських інфраструктурних проектів, і процес визначення оптимального маршруту газопроводу проходив конструктивно.

Декілька варіантів маршруту було розглянуто й оцінено з урахуванням особливостей морського судноплавства, рибальства, місць поховання хімічних боєприпасів, наявності на дні об`єктів культурної спадщини, а також інших екологічних чинників.

У співпраці з данською владою було ухвалено остаточне рішення на користь маршруту на південь і на схід від острова Борнхольм. Це рішення враховує інтереси різних груп, зводячи до мінімуму дію на навколишнє середовище.

Проект Nord Stream зараз знаходиться на завершальній стадії узгодження державними органами ще чотирьох країн, через води яких він пройде: Росії, Фінляндії, Швеції та Німеччині.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування