Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-полковника СБУ випустили з-під варти

Середа, 21 жовтня 2009, 11:17

Колишнього офіцера СБУ Валентина Крижанівського, підозрюваного в незаконному продажі партії цирконію та гафнію, випустили з-під варти.

Рішення змінити йому запобіжний захід у вигляді утримання під арештом, що обрав Печерський райсуд Києва, на підписку про невиїзд було прийнято слідчим ще 13 жовтня, повідомляє "Комерсант-Україна".

"Врахували, що він раніше був під арештом і, оскільки загальний термін утримання під вартою сплив, слідчий прийняв рішення про зміну йому запобіжного заходу", – пояснив керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

Рішення про обрання Крижанівському запобіжного заходу у вигляді утримання під арештом терміном до двох місяців Печерський райсуд Києва прийняв в останніх числах серпня. Крижанівського було затримано 26 серпня біля будівлі Генпрокуратури.

Колишній полковник СБУ був оголошений в міжнародний розшук у 2005 році.

Його підозрюють у "зловживанні владою або службовим становищем" і "вимагання" (позбавлення волі терміном до 10 і 12 років відповідно, з конфіскацією майна).

Обвинувачення висунуті в рамках справи про незаконний продаж партії цирконію та гафнію, порушеної СБУ в листопаді 2004 року.

Тоді Крижанівський, працюючи помічником начальника Головного управління "К" СБУ (боротьба з корупцією та оргзлочинністю), виступив з ініціативою продати 1887 кг цирконію і 794 кг гафнію, що були конфісковані в Закарпатті в 1992 році і 12 років зберігалися на складі СБУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування