Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФБР ВІЗЬМЕТЬСЯ ЗА ПРОСЛУШКУ "РОМАНА І МАРТИ"?

Середа, 21 жовтня 2009, 12:24

Дружина брата Романа Зварича Марта Лопатинська проситиме органи правопорядку США відкрити кримінальну справу про незаконне прослуховування її телефонної розмови з України.

Про це на брифінгу у середу заявив Роман Зварич, коментуючи аудіозапис його розмови з Мартою, яким оперує Тимчасова слідча комісія Верховної Ради у своєму розслідуванні справи про отруєння Віктора Ющенка.

"На цьому тижні, якщо вже не сьогодні, Марта Лопатинська-Зварич буде звертатися до відповідних служб, я думаю, що це буде ФБР, з відповідною вимогою, щоб органи правопорядку відкрили провадження у кримінальній справі за фактом незаконного прослуховування її розмови зі мною", - сказав він.

"Відповідно до законів США, це є злочин", - додав Зварич.

Крім того, він зазначив, що також вимагає, щоб органи прокуратури України відповідно до міжнародного договору про правову допомогу між Україною та США "в обов’язковому порядку повідомили органи прокуратури США про факт скоєння злочину проти громадянки США Марти Лопатинської-Зварич, оскільки її розмова також була прослухована".

Як відомо, раніше ТСК по отруєнню Ющенка заявила про отримання фактів, які свідчать про те, що кров Ющенка була збагачена діоксином.

Зокрема, члени ТСК посилалися на рапорт співробітниці Генпрокуратури Лариси Чередниченко, у якому вона заявляла про існування аудіозапису телефонної розмови між "Мартою і Романом".

Фігурантами цієї розмови називалися Роман Зварич і Катерина Ющенко. які нібито домовлялися про збагачення крові Ющенка діоксином.

Пізніше Зварич спростував це твердження, заявивши, що розмовляв з дружиною свого брата Мартою Лопатинською-Зварич.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...