Ізраїль "копає" схему "чорного трансплантолога" в Україні

Середа, 21 жовтня 2009, 13:30

Ізраїльську поліцію цікавить, як працював в Україні "чорний трансплантолог" Міхаель Зіс і чи не мав він змови з українськими лікарями та владними особами.

Про це повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на дані джерел, наближених до розслідування справи Зіса, якого було екстрадовано з України до Ізраїлю.

Ізраїльська поліція розпочала допит хірурга Міхаеля Зіса, якого вважають лідером угруповання "чорних трансплантологів".

Зіса було доправлено з Києва до Ізраїлю під конвоєм двох слідчих округу Амакім, які далі вестимуть цю справу до передачі її у прокуратуру й винесення вироку.

У Мінюсті Ізраїлю підкреслюють, що екстрадиції Зіса передувала складна процедура узгодження з українською стороною усіх деталей видачі.

Як повідомив "Німецькій хвилі" речник ізраїльської поліції Алекс Кагальський, в Ізраїлі Зісу можуть бути висунені обвинувачення одразу за трьома пунктами.

"Доктор Міхаель Зіс перебуває у статусі підозрюваного на цей момент, і підозрюється у посередництві в торгівлі людськими органами, шахрайстві та отриманні грошей шляхом обману", - сказав Кагальський.

Крім того, за даними джерел наближених до розслідування справи, поліцію цікавить і те, як працювала "схема роботи" угруповання в Ізраїлі та Україні, чи не йшлося про змову Зіса з українськими лікарями та протекцію з боку зацікавлених осіб у владних органах України.

Після першого раунду допитів у поліції суд міста Назарета звільнив Зіса під заставу у 25 тисяч євро.

Упродовж наступних двох місяців йому заборонено вступати в контакт з іншими учасниками угруповання, які вже відбувають покарання у в’язниці.

Кагальський запевняє, що повне розслідування справи завершиться у стислі терміни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News