Ющенко упевнений, що альтернативи йому немає

Середа, 21 жовтня 2009, 14:24

Президент Віктор Ющенко переконаний, альтернативи його політиці сьогодні не існує.

Про це він сказав в інтерв’ю американському виданню The Wall Street Journal, повідомляє прес-служба глави держави.

"Я переконаний: відповідь виборця, політичних сил, громадських ініціатив зводитиметься до одного – сьогодні альтернативи політиці президента Ющенка не існує", - заявив президент.

Крім того, Ющенко висловив упевненість в тому, що формування нації державницької можливе лише за умови подальшого демократичного розвитку України.

Безперечно, зауважив президент, становлення державницької нації, її консолідація є тривалим та складним процесом.

"Це стратегічно дуже важливо, тому що почуттю свободи потрібно вчитися. Це не те відчуття, яке з’являється у тебе відразу на другий день після декларації", - сказав президент.

"Йдеться про те, що ти маєш відчути - ти громадянин, з тебе починається країна. А це ціла система цінностей, якій вчать не один рік", - пояснив Ющенко.

Президент ще раз висловив переконання, що збереження незалежності України і незворотність її демократичних перетворень сьогодні фактично тотожні поняття.

"Я сьогодні стверджую, що майбутнє незалежної України можливе тільки в рамках внутрішньої демократії", - сказав він.

Серед інших тем, порушених під час інтерв’ю, – досягнення президента за час його перебування на посаді, перспективи розвитку відносин України та США, українсько-російські взаємини, виборча кампанія в Україні.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування