Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко замовив ПАРЄ слівце за своє очікування

Середа, 21 жовтня 2009, 15:40

Президент Віктор Ющенко сподівається на справедливу оцінку Парламентської асамблеї Ради Європи щодо Голодомору в Україні.

Про це він сказав під час зустрічі з доповідачем ПАРЄ з проблематики Голодомору та масового голоду на терені колишнього СРСР, віце-президентом ПАРЄ Мевлютом Чавушоглу, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко відзначив, що завдяки зусиллям України Голодомор отримує справедливі оцінки на міжнародному рівні, зокрема, у рішеннях ООН, ЮНЕСКО, ОБСЄ, Європейського парламенту, національних парламентів багатьох країн тощо.

"Сьогодні ми покладаємо велику надію на Парламентську асамблею Ради Європи. Переконаний, ми отримаємо ту оцінку, на яку очікує не лише українська спільнота, а й усе людство", - сказав президент України.

У ході зустрічі він також подякував ПАРЄ за особливу увагу до цієї теми і підтвердив готовність надати представникам організації доступ до всієї необхідної інформації для вивчення трагічної сторінки української історії.

"Ми за відкритий діалог з даного питання", – запевнив Ющенко.

У зустрічі взяли участь заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук, перший заступник міністра закордонних справ Володимир Хандогій, в.о. директора Інституту національної пам’яті Ігор Юхновський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування