Ющенко хоче фільтри, щоб у Раду не потрапляли "вбивці і педофіли"

Середа, 21 жовтня 2009, 19:34

Президент Віктор Ющенко заявляє, що деякі політичні сили намагаються перетворити Україну на авторитарну державу.

Про це він сказав на форумі Ради Європи "За майбутнє демократії", повідомляє УНІАН.

"Коли ми дивимось на політичні процеси України, коли ми дивимось на цілі п’яті колони, коли ми дивимось на ту колосальну інформаційну кампанію, яка деякими ведеться проти України, коли ми говоримо, що в самій Україні є сили, які явно сповідують не національні інтереси, сили, які пропонують повернутися назад – назад до імперії, до залежності, і ця політика рясно підтримується”, - сказав він.

Ющенко заявив, що сьогодні в Україні лише відбувається процес політичної та ідеологічної структуризації.

На думку президента, через нову систему виборів у державі існує “нераціональний процес приходу людини до влади”, зокрема, до парламенту потрапляють люди, які мають судимості.

“Очевидно, що ці люди не будуть формувати європейські цінності, демократичні цінності. Давайте не будемо забувати, що за цими людьми повний імунітет, і розпочати кримінальну справу проти депутата в Україні неможливо”, - зазначив він.

За словами президента, разом зі своїми помічниками та суддями депутати формують “кланову модель з дуже проблемними моральними цінностями”, і це відкидає демократичний розвиток країни.

“Коли ми говоримо, що в українському парламенті є вбивці, вибачте, останній скандал – що там є педофіли, є речі, які говорять про те, що політична виборча система повинна вибудовувати фільтри. Ми не повинні допускати такого роду рецидивів”, - сказав Ющенко.

Він зауважив, що без відповіді на це питання також неможливо говорити про подолання корупції на вищих щаблях влади.

“Виборча система в Україні – це система, яка формує рецидиви”, - сказав Ющенко.

“Дуже часто в українську політику ідуть для заробітку, а не для того, щоб виборювати демократичні та світоглядні речі”, - наголосив він.

На переконання президента, вирішити проблему можна не шляхом революції чи Майдану, а шляхом реформування Конституції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування