Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин пропонує саджати за невиконання Конституції

Середа, 21 жовтня 2009, 19:56

Спікер Володимир Литвин вважає за доцільним ввести кримінальну відповідальність за невиконання Конституції.

Про це він заявив у середу під час зустрічі з генсеком Ради Європи Торбйорном Ягландом, повідомляє прес-служба парламенту.

Литвин зазначив, що Україні "потрібна реформа не Конституції, повинна бути культура поваги до конституційних приписів".

"Необхідно ввести кримінальну відповідальність за невиконання Основного Закону. Тоді не буде актуальною тема внесення змін до Конституції перед президентськими виборами", - підкреслив спікер.

Головне, на переконання Литвина – "примусити владу виконувати Конституцію", а наміри її змінювати, за його словами, є "бажанням уникнути політичної відповідальності за стан справ в країні".

Він вважає ключовою проблемою для країни неповагу до Конституції. "Це ключова проблема для України, оскільки Конституцію порушують президент, прем`єр-міністр і Верховна Рада", - заявив спікер.

"Я не поділяю намірів переписати Конституцію під політичний момент, розстановку політичних сил і виборчу кампанію, хоча певні уточнення до Основного Закону будуть не зайвими", - додав Литвин.

За його словами, існуюча в Україні практика "підміни Конституції політичними домовленостями" призводить до "фрагментації і часткової приватизації інститутів влади".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування