Депутати дозволили селянам ще 5 років торгувати м'ясом

Четвер, 22 жовтня 2009, 11:37

Верховна Рада продовжила мораторій на заборону продажу домашньої м'ясомолочної продукції до 1 січня 2015 року.

За проголосувало 416 депутатів.

Депутати виключили першу та третю частини статті 35 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів", а також внесли інші зміни до даної статті, які дозволять селянам реалізовувати власну сільськогосподарську продукцію.

"В умовах фінансово-економічної кризи в Україні, відсутності потрібної кількості боєнь, селянам доведеться возити худобу в інші села, а це – транспортні витрати, витрати на послуги бойні (розмір яких взагалі може бути непосильним для селянина), втрати часу. Все це, у свою чергу, призведе до зубожіння сільського населення і зменшення обсягів реалізації продукції тваринництва", - зазначають автори проекту.

При цьому проектом закону не заперечується необхідність здійснення дослідження зазначених харчових продуктів щодо їх придатності для споживання людиною, шляхом здійснення ветеринарно-санітарної експертизи.

На сьогоднішній день на ринках проводиться державний ветеринарно-санітарний контроль харчових продуктів, на кожну тушу забитої тварини держветлабораторія видає відповідні ветеринарні документи, які засвідчують санітарний стан м’яса та інших продуктів харчування, - зазначається в законі.

Перед голосуванням між депутатми відбулася невелика перпалка за те, який проект підтримувати – урядовий чи опозиційний.

На що бютівець Іван Кириленко зауважив: "Ми пропонуємо заходи, а не програму. Читайте закони, а підколюйте БЮТ".

Комуніст Мартинюк розкритикував вступ до СОТ, який і призвів до такої ситуації на ринку.

"Вступили, куди не треба. А тепер починають задкувати", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування