До Конституції у депутатів руки дійдуть лише після виборів

Четвер, 22 жовтня 2009, 13:08

Жоден з проектів змін до Конституції, внесених у порядок денний четверга, не набере достатньої кількості голосів.

Таку думку висловив регіонал Олександр Єфремов.

За його словами, на розгляд Верховної Ради у четвер буде винесено 4 законопроекти змін до Конституції – один БЮТівський стосовно унормування термінів, на які обираються місцеві голови та місцеві ради; два – Партії регіонів за поданням Віктора Януквича і один президентський, зокрема, щодо введення двопалатного парламенту.

"Враховуючи існуючі настрої, я боюся, що жоден законопроект може не набрати достатньої кількості голосів для спрямування до Конституційного Суду. тут ще накладає відбиток передвиборча ситуація. Як мені здається, сьогодні мало хто зацікавлений змінити у цей передвиборчий період вже усталену законодавчу норму", - сказав Єфремов.

"Звичайно, зміни до Конституції потрібні, але їх впроваджувати треба без поспіху і вже на базі нових виборів, коли політично люди визначаться, що вони хочуть", - додав він.

Такої ж думки дотримується лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

"Я думаю, що всі законопроекти зараз не проходять. Вірогідність того, що вони підуть до КС, на мій погляд, не висока", - сказав він.

"Я думаю, що ще рік тому це було, можливо, доречно. Але вже зараз, практично за декілька тижнів (до виборів), це було б просто політичним піаром", - додав Кириленко.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування