Звільнення моряків "Аріани" мляво домагаються словами

Четвер, 22 жовтня 2009, 14:25

Захопленим піратами 2 травня морякам із балкера "Аріана" днями привезли паливо, продукти і питну воду, але їхнє звільнення ще під сумнівом.

Про це пише "Сегодня", нагадуючи, що на судні знаходиться 24 моряки, серед яких – дві жінки.

Керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж розповів газеті, що днями їм привезли партію палива, продуктів і питної води.

"Члени екіпажу живі й знаходяться на судні, яке періодично переміщується акваторією в декілька десятків миль", - сказав він.

Маломуж розраховує на прогрес у переговорах протягом найближчих двох тижнів.

Бойова операція із силового звільнення заручників не передбачена, щоб зайвий раз не ризикувати життями заручників, пояснив він.

СЗР, МЗС, низка інших структур сприяють вирішенню проблем мирними шляхами. "Йде млявоплинний переговорний процес", - зазначив голова Служби зовнішньої розвідки.

У його оточенні кажуть, що протягом двох тижнів можливе навіть звільнення бранців, але не хочуть загадувати.

Родичі моряків уже зібрали близько 250 підписів під проханням до генконсула Греції в Одесі Герасімоса Даваріса (судновласник – грек) підключити до процесу ще й дипломатичні канали для вирішення "катастрофічної ситуації з "Аріаною".

Рідні моряків зверталися й до нового міністра закордонних справ України Петра Порошенка, просили його про зустріч, та, за словами дружини другого механіка Ганни Муругової, відповіді вони так і не отримали, передає "Німецька хвиля".

Наступного тижня близькі членів екіпажу "Аріани" мають намір організувати акцію протесту в Києві проти бездіяльності влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...