Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ХОЧЕ ЗМІН У СИСТЕМІ ВИБОРІВ

Четвер, 22 жовтня 2009, 14:38

Прем’єр Юлія Тимошенко виступає за запровадження відкритих списків на виборах.

Про це вона заявила на установчому форумі Всеукраїнських народних зборів.

"У більшості випадків до місцевих рад і парламенту потрапляють потужні бізнес-структури. Перший крок, який потрібно зробити – громадські організації мусять делегувати своїх представників у місцеві ради і в парламент", - заявила Тимошенко.

"Як це зробити? Починаючи з місцевих органів влади, мають працювати відкриті списки", - зазначила вона.

Тимошенко оголосила, що запровадить відкриті списки у БЮТ. "Ми це робитимемо безвідносно до законодавства", - сказала вона..

"І перша пропозиція: якщо хтось з вас є керівником громадської організації, хоче позмагатися і потрапити до місцевих органів влади – ви можете подати таке бажання або Сергію Соболєву (він був обраний головою оргкомітету Всеукраїнських народних зборів), або напряму мені", - сказала Тимошенко.

"Я хочу, щоб суспільство висловило свою думку, а не бізнес-корпорації. І ви зможете стати депутатами незалежно від того, чи має громадська організація гроші, чи ні", - зазначила прем’єр.

Тимошенко також визнала, що були помилки при формуванні виборчих списків БЮТ.

"Я як лідер політичної сили хлебнула таких депутатів на місцях. Частина цих депутатів є достойними, а частина – краще б їх не було, бо завдяки таким депутатам відбувається компрометація", - зазначила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...