Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат потерпілих у секс-скандалі уникнув арешту?

Четвер, 22 жовтня 2009, 17:42

Адвокат потерпілих у секс-скандалі Валерій Коновалов не з'явився на допит до ГУБОЗ через підозру затримання.

"Коли я вже під`їжджав (до ГУБОЗ), один товариш мені пояснив, що є команда на затримання", - заявив Коновалов журналістам у четвер, повідомляє УНІАН.

Адвокат процитував слова людини, з якою розмовляв: "Я тобі даю 100% гарантії, що є вказівка від керівництва, що потрібно тебе будь-що затримати".

Коновалов пояснив, посилаючись знову ж на свого інформатора, "такі дії необхідні для того, щоб я не був допущений до ЗМІ, щоб я не зміг дати будь-яких інтерв`ю, а якщо я й дам будь-які свідчення у кримінальній справі (про розбещення), то ніхто про це знати не буде".

"Таким чином, я прийняв рішення поки що утриматися від таких допитів", - заявив адвокат.

Він зауважив, що якщо міністр внутрішніх справ з трибуни парламенту заявив, що оперативно-технічними засобами нібито зафіксовано факт вимагання, і при цьому дотримано всіх норм КПК, "то логічно тоді за нормами кодексу порушити справу (проти осіб, що вимагали гроші), пред`явити постанову про її порушення, постанову про затримання".

За словами Коновалова, проаналізувавши одержану інформацію, він "про всяк випадок уклав угоду з незалежним адвокатом Олегом Поваляєвим" для свого захисту.

Адвокат сказав, що інформацію про необхідність з`явитися у четвер на 14.00 на допит він одержав телефоном від людини, яка відрекомендувалася начальником відділу аналітичної роботи антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС.

За словами Коновалова, той перш ніж розмовляти з адвокатом, зв`язався з його дружиною, від якої дізнався, що чоловік в середу перебував у службовому відрядженні в Чернігівській області.

Відповідаючи на запитання, чи матиме для нього якісь наслідки нез`явлення в ГУБОЗ, Коновалов сказав: "Я знаю точно на такі допити я взагалі можу не ходити. На сьогодні жодних наслідків немає".

При цьому він наголосив, що виходячи зі свого досвіду роботи, "якби зателефонував слідчий, то це означало б, що вже порушено кримінальну справу".

Як відомо, 20 жовтня керівник МВС Юрій Луценко звинуватив адвоката матері постраждалих дітей у тому, що він нібито вимагав хабара у народного депутата від БЮТ Руслана Богдана.

У свою чергу, адвокат постраждалої Андрій Циганков спростував цю заяву. Ще один адвокат матері постраждалих дітей, Коновалов заявив про безпрецедентний тиск на нього з боку органів МВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування