Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада змінила бюджет, лишивши депутатів "на вокзалах"

Четвер, 22 жовтня 2009, 19:12

Верховна Рада ухвалила зміни до держбюджету на 2009 рік.

"За" проголосували 235 депутатів, повідомляє УНІАН.

Під час першої спроби голосування за даний закон Верховна Рада не змогла його ухвалити, оскільки проголосували лише 208 депутатів.

Парламенту вдалося ухвалити даний закон лише після того, як були виключені поправки до даного закону, що стосувалися акцій "Нафтогазу України" на суму не більше 18 600 000 тис. грн.

Даним законом передбачено підвищити ставки акцизного збору на тютюнові вироби.

Крім того, законом передбачається списати "Нафтогазу", її дочірнім компаніям "Укргазвидобування" і "Укртрансгаз" пені та штрафні санкції, нараховані контролюючими органами за порушення податкового, митного та валютного законодавства.

Крім того, збільшуються видатки на потреби МЗС - передбачається збільшення на 10 млн. грн. коштів для розширення мережі власності України за кордоном для потреб дипломатичних установ України.

Крім того, на 75 млн. грн. збільшено фінансування для функціонування закордонних дипустанов України.

Водночас Верховна Рада не підтримала пропозицію щодо збільшення на 17 млн. грн. видатків парламенту на погашення заборгованості за проживання народних депутатів в готелях.

Як зазначив заступник голови бюджетного комітету ВР Олег Ляшко, ці гроші необхідні, але щоб не ризикувати цілим законом, оскільки один раз президент вже застосував вето на закон, де збільшувалися видатки на потреби парламенту, цю пропозицію не потрібно підтримувати.

У відповідь на це член фракції Партії регіонів Ярослав Сухий вигукнув: "Ну і живіть на вокзалі".

Крім того, змінами до бюджету збільшено кошти на фінансування прикладних досліджень у сфері військової оборони держави. На це передбачено виділити 202,280 тис. грн.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: