Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: громадяни України зобов'язані знати українську

Четвер, 22 жовтня 2009, 23:14

Президент Віктор Ющенко вважає, що мовне питання в Україні не можна ставити в площині "або-або".

Виступаючи увечері 22 жовтня в Харкові на зустрічі з інтелігенцією, він ще раз підняв мовну проблему і висловився за толерантне ставлення до цього питання.

"Я не є тим політиком і тим громадянином, який скаже, що нам треба розмовляти російською мовою. Нам потрібно її знати і, кому зручно, очевидно спілкуватися на ній", - зазначив глава держави.

"Я не хочу сказати, що це наш порятунок - знати російську мову, хоча її потрібно знати. Я не хочу сказати, що наш порятунок знати тільки українську мова, це була б друга помилка", - зазначив Ющенко.

Однак, підкреслив він, кожен громадянин України зобов'язаний знати українську мову, оскільки саме знання власної мови є однією з ознак єдності нації.

"Якщо ти живеш в Україні, якщо ти громадянин України ти зобов'язаний знати українську мову", - підкреслив Ющенко, додавши, що без власної мови у нації "ніколи не буде перспективи".

Але він також вважає за необхідне знати російську мову, до якої, за його словами, в Україні ставляться з великою повагою.

"Потрібно знати російську мову, тому що через Росію реалізується значна частина нашого інтересу", - сказав президент і додав, що в сучасному світі необхідно знати також і англійську мову.

"Питання не стоїть або-або. Я підкреслюю, що тут не повинно бути суперечностей", - сказав Ющенко.

У зв'язку з цим він також нагадав слова Віктора Черномирдіна, який одного разу заявив, що в Україні є одна мовна проблема - проблема української мови.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування