Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Польщі вірять, що Порошенко "просуне" Україну

П'ятниця, 23 жовтня 2009, 08:21

Міністр закордонних справ України Петро Порошенко планує відвідати Польщу з одноденним робочим візитом у другій половині листопада.

Про це кореспонденту УНІАН у Польщі повідомив заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв.

"Візит, як очікується, відбудеться в другій половині листопада", - сказав він.

Єлісєєв відзначив, що у ході візиту планується зустріч Порошенка з президентом Польщі Лєхом Качинським і прем’єр-міністром Дональдом Туском.

За словами заступника міністра, остаточно дата і програма візиту будуть узгоджені пізніше залежно від робочого графіка Порошенка та польських високопосадовців.

При цьому Єлісєєв зауважив, що представники уряду та президента Польщі під час зустрічі з ним задекларували готовність організувати такі зустрічі.

"Отримав сигнал від польських колег, що вони зроблять усе можливе, аби візит мав належний статус", - сказав український дипломат.

У канцелярії польського президента розглядають Порошенка "як досить потужну фігуру, яка здатна не тільки "просунути" Україну ближче до реалізації стратегічних цілей зовнішньої політики, а також сприяти подальшому зміцненню стратегічних відносин з Польщею", - сказав Єлісєєв.

Як відомо, 14 жовтня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський привітав Порошенка зі вступом на посаду і запросив здійснити візит до Польщі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...