У Генпрокуратурі зникла заява матері жертв педофілії?

П'ятниця, 23 жовтня 2009, 11:09

Депутат Григорій Омельченко стверджує, що в Генпрокуратурі загубили передану ним на ім'я генпрокурора заяву матері двох дітей, що постраждали від педофілів.

"Запитайте у генпрокурора Олександра Медведька: як зникла в Генпрокуратурі заява матері від 22 вересня, яку я йому направив під грифом "Особисто"?", - сказав депутат у коментарі "Обкому".

"У цій заяві мати вперше вказала прізвище народного депутата, який разом зі співробітниками "Артеку" та її чоловіком неодноразово ґвалтував дітей. Отож, зараз ця заява в Генпрокуратурі зникла", - заявив Омельченко.

За словами депутата, він у четвер був у ГПУ: "Там дивувалися, що цієї заяви немає, а є тільки довідка по кримінальній справі, яку я разом із заявою матері їм направив".

"Але я їм показав пальцем: читайте, кажу, у довідці, де зазначено те ж саме, що й у заяві. Чому ж ви не привели цю інформацію - навіть якщо кудись зникла заява матері, що я направив 22 вересня?", - запитав депутат.

Омельченко також заявив, що його цікавлять причини небажання генпрокурора взяти у провадження ГПУ кримінальну справу про розбещення дітей, "хоча в ситуації, що зараз виникла, це його прямий обов'язок відповідно до закону".

"Адже, згідно з КПК, генпрокурор вправі вилучити будь-яку кримінальну справу, що знаходиться у провадженні слідчого і МВС, і СБУ, і податкової міліції, - у своє провадження і провести об'єктивне розслідування", - пояснює депутат.

"Більш того, мати як учасник кримінального процесу по цій справі звернулася з заявою – порушити кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ Луценка у зв'язку з розголошенням таємниці усиновлення дітей", - нагадав Омельченко.

"І друге: як же можуть розслідувати цю справа слідчі, підлеглі міністру, проти якого мати написала заяву про порушення кримінальної справи? Тобто об'єктивно справа має бути вилучена з провадження МВС і передана в ГПУ", - додає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...