"Регіони" продовжують сумніватися у відносинах МВФ і Тимошенко

П'ятниця, 23 жовтня 2009, 13:13

Партія регіонів наполягає на неефективності програми МВФ в Україні і необхідності зміни її змісту та реалізації.

"Регіони" не згодні з заявою директора департаменту зовнішніх відносин МВФ Керолайн Аткінсон про те, що МВФ не виділяє кредити Юлії Тимошенко для реалізації її передвиборної програми.

"Як ви знаєте, фінансування МВФ надається центральному банку, де існує відповідний нагляд і контроль", - нагадуються її слова в заяві "Регіонів".

Фахівці Партії регіонів "дійсно знають як, кому і куди направляються кошти МВФ".

"Регіони" заявляють, що другий транш від МВФ у розмірі 1 млрд. 505 млн. 399,2 тис. дол. надійшов на казначейський рахунок уряду для фінансування нестачі коштів держбюджету 12 травня 2009 року.

Третій транш кредиту МВФ у розмірі 3 млрд. 293 млн. 59,4 тис. дол. 31 липня 2009 року надійшов "знову ж на казначейський рахунок уряду для фінансування нестачі коштів держбюджету".

"Таким чином, сума двох траншів, що на 1 серпня 2009 року надійшли в розпорядження уряду, складала 44,3% від усіх доходів загального фонду держбюджету", - заявляють "Регіони".

"Як витрачені ці колосальні ресурси, на які передвиборні обіцянки Тимошенко, парламенту не відомо. Уряд засекретив для народу цю інформацію", - додають у партії.

Таким чином, заявляє Партія регіонів, "світову громадськість, уряди країн-засновників МВФ свідомо вводять в оману".

Депутати фракції "Регіонів" просять керівника МВФ Домініка Стросс-Кана прокоментувати дану ситуацію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування