Порошенку сподобались роз’яснення про російську армію закордоном

П'ятниця, 23 жовтня 2009, 13:51

Роз`яснення МЗС Росії щодо закону про використання російської армії за кордоном повністю задовольнили Україну.

Про це в п’ятницю на прес-конференції в Москві сказав міністр закордонних справ Петро Порошенко після переговорів з російським колегою Сергієм Лавровим.

"Ми одержали абсолютно чіткі роз`яснення російської сторони про те, що на етапі підготовки законопроекту до ухвалення в першому читанні те формулювання, яке викликало питання, було змінене", - сказав він.

"Ми одержали відповідні роз`яснення російської сторони, і ці роз`яснення нас влаштували", - наголосив Порошенко.

У свою чергу, Лавров зазначив, що внесення змін до цього закону у разі розробки нової військової стратегії РФ абсолютно відповідає нормам міжнародного права.

За його словами, в цих документах особливо підкреслюється, що всі процедури, передбачені в поправках, спираються на Статут ООН, де застосування сили допускається у двох випадках – за рішенням Ради безпеки ООН і у порядку здійснення права на самооборону від збройного нападу на державу і громадян, в даному разі - РФ.

"Я переконаний, що подібних намірів ні у кого немає. І, в останню чергу, у наших українських друзів", - підкреслив Лавров.

Як повідомлялося, 21 жовтня Держдума Росії у другому читанні ухвалила внесені президентом Росії Медведєвим поправки до закону "Про оборону", якими передбачається оперативне використання Збройних сил РФ за межами території країни. Законопроект підтримали одноголосно 435 російських депутатів.

У третьому, завершальному читанні законопроект планується розглянути 23 жовтня.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування