Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат потерпілих у секс-скандалі каже, що йому погрожують і хочуть ізолювати

П'ятниця, 23 жовтня 2009, 15:18

Адвокат матері зґвалтованих дітей Валерій Коновалов заявляє, що йому надходять погрози від БЮТівця Сергія Власенка.

"Вчора о шостій – початку сьомої вечора мені дзвонив сам Власенко і погрожував, що якщо я ще вийду в ефір, то мені взагалі буде... все дуже погано", - сказав Коновалов в інтерв’ю УНІАН.

"Він говорив, що це я був ініціатором зустрічі (адвокатів Циганкова і Коновалова з депутатами Власенком і Богданом), а не він. І для цього, мабуть, він перед своїми якимись колегами чи кимось ще хотів виставити себе в ідеальному світлі, тобто вирішив наші з ним домовленості змінити", - додав він.

На питання, чи є у нього докази того, що це Власенко і Богдан ініціювали зустріч, Коновалов відповів:

"У нас доказ тільки один – якщо, можливо, СБУ втрутиться в цю справу. Якщо взяти роздруки всіх телефонних дзвінків, то буде видно, скільки і як ми з ним спілкувалися".

Він розповів, що знайомий з Власенком майже десять років, і зараз вони разом ведуть шість справ.

"Пару днів тому ми з ним обідали – зустрічалися щодо однієї справи. У процесі розмови він почав сам: "Ось коїться це безглуздя з педофілами". Я йому кажу: "Тобі що, це цікаво?" "Взагалі цікаво, хто за цим стоїть". Я йому: "За цим ніхто не стоїть. Ця жінка звернулася до мого друга Циганкова, і я з ним вже чотири місяці займаємося тією справою про розтління малолітніх дітей. І вітчим цих дітей сидить у в`язниці". На що Серьожа сказав: "О, це цікава тема. По-перше, на цьому можна заробити". Я запитав, що він має на увазі, він відповів, що треба подумати".

"За дві години він мені знову дзвонить, пропонує зустрітися. Сказав, що все зважив і що треба зустрічатися не з Терьохіним і Уколовим, а з Богданом. Чому? Він не сказав.
Потім все було перекручено з ніг на голову", - додав Коновалов.

За його словами, Власенко сказав, що Богдан готовий дати гроші, "щоб його менше мусирували в ЗМІ і щоб якимсь чином вийти із становища".

"На що я йому сказав, що без клієнтки ми ці питання не вирішуємо, але зустрітися, поговорити, як люди, ми можемо", - розповів Коновалов.

На зустрічі, за його словами, "весь час було передчуття, що все пишеться, і Богдан весь час голосно говорив: "Я готовий платити тільки за те, що вона відмовиться від своїх свідчень".

На це Андрій Циганков, за словами Коновалова, відповідав: "Почекайте, при чому тут свідчення? Ми зустрілися поговорити про позов, про те, що все одно їй потрібно буде відшкодовувати моральні втрати. Від кого вони будуть, їй все одно, тому що їй, швидше за все, доведеться виїхати за кордон".

"Богдан також підкреслював: "Хай ваша клієнтка обов`язково скаже, що це замовлення Партії регіонів, але хай не говорить хто". При цьому він називав будь-які суми. Звучали і сто тисяч, і два мільйони", - розповів адвокат.

На його переконання, Богдан весь час намагався у них "вивудити, чи дійсно є на нього докази".

"Ми ж зустрічалися з тією метою – щоб краще зрозуміти ситуацію. Але вийшло так, що Власенко затягнув мене на цю зустріч з метою відвести депутатів від відповідальності, тому що в найближчі дні мало бути впізнання депутатів дітьми наживо. Тому нас смикали день і ніч, щоб зробити крок уперед", - сказав Коновалов.

"Власенко провернув усю цю справу, щоб мене і Циганкова вивести із справи. А потім сказати Олені (Полюхович), мовляв, ти взагалі закрий рот, бачиш, ми твоїх адвокатів посадили і з тобою те саме зробимо", - додав він.

Він також пояснив, що не прийшов на допит в МВС, оскільки дізнався про вказівку від вищого керівництво МВС затримати його "в будь-який спосіб", щоб він "не був допущений до ЗМІ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування