Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко: Підписи за зняття Мартиненка зібрали ще в березні

Субота, 24 жовтня 2009, 19:49

Списки під проектом рішення про зняття Миколи Мартиненка з посади лідера фракції НУ-НС були заготовлені ще в березні 2009 року.

Про це заявив член фракції НУ-НС, кандидат у президенти Анатолій Гриценко в ефірі Радіо "Свобода".

"Те, що я бачу зараз – це витягли списки, які були складені під проектом рішення про звільнення Мартиненка. Ці списки були заготовлені ще в березні минулого року", - зазначив депутат.

"Зараз під вибори хтось їх витяг. І я не бачу за цим реальної спроби консолідувати парламент. Це неможливо зробити зараз на фоні виборів", - додав він.

Поясненням появі цих списків Гриценко вважає "єдине – потріпати нерви Тимошенко, можливо, виторгувати якісь кадрові посади, можливо зменшити тиски з якихось питань приватизації, нічого іншого".

"Об’єктивно, в цьому зацікавлений президент. Чи робить це президент чи ні? Не знаю. Але заява Віри Ульянченко про те, що таке може бути, свідчить про те, що президент в долі через свій секретаріат якимось чином у вирішенні цих питань", - заявив Гриценко.

"Формально коаліція існує. Формально її не знищать… З точки зору відповідальності треба, щоб Тимошенко завершила роботу в уряді принаймні до завершення президентських виборів", - додав депутат.

Як відомо, голова Верховної Ради Володимир Литвин підтвердив існування 38 підписів членів фракції НУ-НС, зібраних для зміни лідера фракції. Мартиненка обрали лідером фракції 16 січня 2009 року.

Крім того, Гриценко заявив про можливість дострокових парламентських виборів: "Є відчуття більшості, навіть тих, хто сидить в парламенті, що цей парламент не працюватиме ще 3 роки".

Також депутат вважає можливими дострокові президентські вибори: "Якщо переможе Тимошенко чи Янукович, я більше, ніж переконаний, що вони не зможуть об’єднати країну і нас (через рік, півтора, максимум – два)".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...