Тимошенко процитувала Кінга і "пройшлася" по Ющенку серед слоників

Субота, 24 жовтня 2009, 22:34

Юлія Тимошенко вважає, що ідеали Майдану не справдились через низьку мораль влади.

Про це вона заявила під час свого виступу на з’їзді партії "Батьківщина" на Майдані Незалежності, де її висунули кандидатом на посаду президента.

"Ми з вами стояли за високу мораль у владі. Ми думали, що висуваючи лідера, ми отримаємо головне – мораль. А отримали зовсім інші речі", - зазначила Тимошенко.

"Можливо, це яскраві походи на Говерлу, можливо, це розбудова музейних меморіалів, вишиті рушники і все інше, що дороге нашому серцю. Але якщо це все без моралі – це вже не справжній патріотизм. Де немає моралі, там немає патріотизму", - наголосила вона.

За словами Тимошенко, "ми хотіли побачити іншу державу, і тому довірили цей шлях людині, яку серед нас вбачали як найсильнішу і найавторитетнішу".

"І не наша з вами провина спільна, і не провина країни, що той лідер , той поводир, якого ми обрали, не став і не захистив країну так, як ми того очікували. А став просто одним з об’єктів в домашніх колекціях наших місцевих українських олігархів серед старожитностей і керамічних слоників", - додала вона.

У своєму виступі Тимошенко процитувала відомого американського діяча за громадянські права чорношкірих в США Мартина Лютера Кінга:

"Коли ми дивимося, як інші країни будували своє життя , то ми згадуємо одного з великих політиків Мартина Лютера Кінга, який сказав: "Я мрію і я маю мрію".

"Я дійсно маю мрію - про прекрасну і красиву Україну, але я точно знаю, що кожен з вас також має свою власну мрію", - зазначила Тимошенко.

"Ваші мрії і складають мрію України. Найвище щастя для кожного політика, нормальної людини – не свої мрії втілити в життя, а втілити мрію іншої людини. І тому моє найвище щастя – ваші мрії, які і роблять Україну щасливою", - додала вона.

"У мене є мрія" - назва найвідомішої промови Мартина Лютера Кінга, в якій він проголосив своє бачення майбутнього, де б чорні та білі співіснували як рівноправні.

Раніше Тимошенко вже цитувала "свого улюбленого поета Есхіла", коли представники "Регіонів" звинуватили її в плагіаті.

Офіційні заходи з нагоди висування Тимошенко кандидатом у президенти закінчилися святковим феєрверком. Потім розпочався концерт провідних українських співаків "З Україною в серці".

За даними МВС, на Майдані в суботу зібралися 150 тисяч людей. Їхню безпеку забезпечували 1,5 тисячі правоохоронців.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News