Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США знають, що потрібно Європі та Росії

Неділя, 25 жовтня 2009, 19:50

Ненормально, якщо всі поставки енергоносіїв в країну виходять з одного джерела.

Про це заявив віце-президент США Джо Байден в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Головне, що всім країнам Європи доводиться мати справу із загальною реальністю, яка полягає в тому, що відсутність енергетичної незалежності не повинна означати повну залежність: ненормально, якщо всі поставки країни виходять з одного джерела", - сказав Байден.

"У Сполучених Штатах ми давним-давно заборонили монополії, і поява конкуренції у загальних інтересах; вважаю, що і в інтересах Росії також", - зазначив віце-президент.

"Саме тому, наприклад, Чехія наполягає на тому, щоб Європейський Союз почав вироблення рішення по альтернативних шляхах енергопостачання з країн Центральної Азії. У тому, що стосується газу і нафти, існують різні можливості", - вважає він.

Байден наголосив, що "одна з наших найважливіших турбот - альтернативні та відновлювальні джерела енергії".

"Провівши 37 років на державній службі, я переконався, що жодна країна не здатна скупити стратегічні активи іншої. У сучасному інтегрованому світі це дуже складно", - заявив віце-президент США.

"Але диверсифікація в енергетичній сфері в інтересах європейських країн, вона в наших інтересах і, вважаю, у російських інтересах теж", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування