Ющенко агітуватиме за себе лише по вихідних

Понеділок, 26 жовтня 2009, 07:56

Президент Віктор Ющенко почне передвиборчу агітацію після реєстрації кандидатом у президенти і вестиме її у неробочий час.

Про це повідомила глава секретаріату президента Віра Ульянченко в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

За її словами, Ющенко досі не веде передвиборчу агітацію, бо "кампанія почалася лише 19 жовтня".

"Для деяких інших кандидатів кампанія почалася ще в 2005 році. Але чинний президент зобов'язаний демонструвати повагу до закону. Зараз він працює у якості президента, а не в якості кандидата. Щойно Центвиборчком зареєструє Віктора Ющенка як кандидата, він одразу почне активну участь у виборчій кампанії", - запевнила Ульянченко.

Водночас, на запитання про те, як надалі будуть суміщатися ролі президента і кандидата, Ульянченко відповіла: "Це справді складне питання".

"Звісно, у відпустку він не піде. А щоб уникнути звинувачень у незаконній агітації, Віктор Ющенко вирішив використовувати для агітаційної роботи винятково вихідні дні й офіційний неробочий час. Це буде стосуватися і його агітаційних поїздок областями", - заявила глава секретаріату президента.

Вона пояснила, що якщо під час робочих поїздок президента проводяться наради, даються доручення, приймаються звіти, то під час агітаційних поїздок Ющенко "буде проводити зустрічі з громадянами, відповідати на їхні запитання і розповідати про свою виборчу кампанію".

На думку, що Ющенко давно мав би вести агітацію, Ульянчеко заявила: "Ви його просто не знаєте, якщо можете таке припустити. Як ви можете взагалі пропонувати, щоб президент порушив закон і почав вести агітацію?".

"Вам, журналістам, сьогодні варто піднімати іншу тему – про те, чому Тимошенко до початку кампанії, як стверджують різні інформаційні джерела, витратила близько 130 млн грн на білборди. Чи має вона моральне право бути кандидатом після того, як порушила норми законодавства? Ці претензії стосуються і Януковича, який чинить так само", - додала вона.

Глава секретаріату президента також висловила думку, що переконувати голосувати за главу держави – це робота журналістів.

"Це ви, журналісти, переконуйте суспільство в тому, що він має бути переобраний. А президент буде виконувати свою роботу, роблячи усе для формування української нації", - заявила Ульянченко, зазначивши, що необрання Ющенка президентом вдруге буде "трагедією" для народу, але не для нього особисто.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування